Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

Tel:0850 304 93 76

40G QSFP+ MTP vs 40G QSFP+ LC Transceiver nedir ?

40G QSFP+ MTP vs 40G QSFP+ LC Transceiver nedir ?
24-01-2021 tarihinde eklendi.
40G QSFP + MTP modülleri, MTP / MPO kablolarıyla aynı yerde bulunan MTP arabirimlerine sahip QSFP + alıcı-vericileridir. MTP, genel MPO'nun (çok lifli push-on) geliştirilmiş bir sürümüdür ve birbirlerinin yerine adlandırılırlar.

Patch kablolarının her iki ucuna da takılan konektör tipine 40G alıcı-vericilerin arayüzü tarafından karar verilir. Normalde kısa iletim mesafesi için 40G QSFP + transceiverler  MTP arayüzleriyle donatılmıştır ve uzun iletim mesafesi için LC arayüzleri kullanılır.

40G QSFP + MTP modülleri, MTP / MPO kablolarıyla aynı yerde bulunan MTP arabirimlerine sahip QSFP + alıcı-vericileridir. MTP, genel MPO'nun (çok lifli push-on) geliştirilmiş bir sürümüdür ve birbirlerinin yerine adlandırılırlar. Çoğu durumda, kolaylık sağlamak için sadece "MTP" kullanacağız. 40GbE QSFP + MTP modülleri tipik olarak, 12 fiber paralel (dişi) MTP konektörleriyle sonlandırılan 8 veya 12 fiber MTP kablolarıyla bağlanır.

 

 

40G QSFP + LC modülleri, LC kablolarıyla donanmış LC arabirimlerine sahip QSFP + alıcı-vericileridir. 40GbE QSFP + LC modülleri, tipik olarak 2 fiber çift yönlü LC konektörleriyle sonlandırılan 2 fiber çift yönlü LC kablolarıyla bağlanır.

 

 

QSFP + MTP ve QSFP + LC Alıcı-Vericileri: Farkları Nelerdir?

Çalışma prensibi

40G QSFP + MTP alıcı-vericisi - Verici tarafında, verici paralel elektriksel giriş sinyallerini bir lazer dizisi kullanarak paralel optik sinyallere dönüştürür. Daha sonra paralel optik sinyaller aynı anda MTP paralel kablo üzerinden iletilir. Alıcı tarafında, alıcı paralel optik giriş sinyallerini bir fotodetektör dizisi aracılığıyla paralel elektriksel çıkış sinyallerine dönüştürür. MTP arayüzlü 40G QSFP + alıcı-vericilerin, harici 12 fiberden 2 fiber dubleks koparma kablosuna paralel olarak 4x10G bağlantısında kullanılabileceğini belirtmekte fayda var.

 

40G QSFP + MTP alıcı-vericilerin çalışma prensibi.jpg

 

 

40G QSFP + LC alıcı-verici - Verici tarafında, 4 kanallı 10G seri veri akışları lazer sürücülere aktarılır. Lazer sürücüleri, dalga boyları ile doğrudan modüle edilmiş lazerleri (DML) kontrol eder. Daha sonra, dört DML'nin çıkışı, 40G optik sinyal olarak birleştirilen bir LC konektörü aracılığıyla bir fiber kabloya optik olarak çoklanır. Alıcı tarafında, 40G optik sinyal, farklı dalga boylarına sahip 4 ayrı 10G kanala ayrıştırılır. Her dalga boyu ışığı bir PIN ile toplanır ve ardından bir TIA (transimpedans amplifikatörü) ile güçlendirildikten sonra elektrik verileri olarak çıkarılır. MTP arayüzlü 40G QSFP + alıcı-vericilerinin aksine, LC arayüzlü 40G QSFP + alıcı-vericiler, bir çift SMF üzerinde 4 dalga boyu kullandıklarından 4x10G'ye bölünemezler.

 

40G QSFP + LC alıcı-vericilerin çalışma prensibi.jpg

 

 

Tek Modlu ve Çok Modlu QSFP +

Tek modlu fiber (SMF), kullanılan optikler için çok daha sıkı toleranslara sahiptir. Çekirdek daha küçüktür ve lazer dalga boyu daha dardır, bu da SMF'nin daha yüksek bant genişliğine ve iletimde çok daha uzun mesafelere sahip olduğu anlamına gelir. 40GBASE-BiDi'nin, çok modlu fiber (MMF) aracılığıyla kısa mesafelerde (100 m @ OM3; 150 m @ OM4) LC arayüzüyle veri iletmesi dışında, LC arabirimlerine sahip 40G QSFP + alıcı-vericiler, genellikle SMF'ler aracılığıyla uzun mesafelerde veri aktarımında kullanılır. .

 

MMF çok daha büyük bir çekirdek kullanır ve genellikle daha uzun dalga boyunda bir ışık kullanır. Bu nedenle, MMF'de kullanılan optiklerin lazerden ışık toplama kabiliyeti daha yüksektir. 40GBASE-PLR4 ve 40GBASE-PLRL4 haricinde, MTP arayüzlü 40G QSFP + alıcı-vericileri, genellikle MMF'ler aracılığıyla kısa aktarım için dağıtılır, SMF'ler üzerinden uzun mesafeli iletimi desteklerler.

 

Aşağıdaki tablo kablo tipini, konektör tipini ve maks. dokuz yaygın QSFP + türünün iletim mesafeleri (Not: 40GBASE-UNIV hem MMF hem de SMF ile çalışabilir).

 

40G Alıcı-Verici Paralel MTP Dubleks LC
SMF Tipi Erişim Tipi Erişim
40GBASE-PLRL4 1km veya 1,4km 40GBASE-LR4L 2km
40GBASE-LR4 10km
40GBASE-PLR4 10km 40GBASE-ER4 40km
40GBASE-UNIV 500m - 2km
MMF 40GBASE-SR4 100 m @ OM3
150 m @ OM4 40GBASE-BiDi 100 m @ OM3
150 m @ OM4
40GBASE-CSR4 300m @ OM3
400 m @ OM4 40GBASE-UNIV 150 m @ OM3 / OM4

QSFP + MTP ve QSFP + LC alıcı-vericileri: Uyumlu Bağlantı Kabloları Nelerdir?

Gelişmiş anahtarlar, uyumlu bağlantı kabloları ve alıcı-verici modülleri, 40G iletim ağında vazgeçilmezdir. 40G alıcı-vericileri için uygun bağlantı kablolarını seçmeyi öğrenmek hala büyük önem taşımaktadır. Genel olarak, ara kabloların seçimi iki ana faktörden etkilenir: iletim mesafesi ve konektör tipi.

 

Yukarıda bahsedilen dokuz alıcı-verici, 40GBASE-SR4 (kısa erişim için) ve 40GBASE-LR4 (uzun erişim için) gibi kısa veya uzun 40G iletiminde mevcuttur. MMF, 40G QSFP + kısa iletim mesafesi için önerilirken, SMF, 40G QSFP için önerilir.

 

40G QSFP + MTP alıcı-vericileri için MTP kabloları, MTP ana kabloları veya MTP kablo demeti kabloları olabilir. MTP ana kablo, MTP arayüzlü modülleri birbirine bağlayan kalıcı bir bağlantı görevi gören her iki ucunda iki MTP konektörüne sahip bir kablodur. 40G-40G bağlantısı için 40G QSFP + alıcı-verici modülleri ile birlikte bir MTP ana kablo kullanılır. Fanout kablosu veya koparma kablosu olarak da bilinen MTP kablo demeti kablosunun bir ucunda tek bir MTP konektörü ve diğer ucunda 4 LC dupleks konektörü bulunur. Bir 40G QSFP + alıcı verici ve dört 10G SFP + alıcı vericiye sahip 8 fiber MTP'den LC'ye çift yönlü koparma kablosu, 40G-4x10G bağlantısı sağlayabilir.

 

Önceki 40G QSFP + MTP modülünün aksine, 40G QSFP + LC alıcı-vericileri yalnızca 40G-40G bağlantısı için geçerlidir. Alıcı-vericiler ve yama kabloları arasındaki eşleşme aşağıda listelenmiştir: 40GBASE-BiDi alıcı-vericisi, OM3 veya OM4 çok modlu LC dupleks yama kabloları ile tam çift yönlü 40 Gb / sn trafiği iletebilir, 40GBASE-LR4 / LR4L / ER4 genellikle tek modlu LC çift yönlü yama kabloları ile birlikte gelir, ve LC arabirimli 40GBASE-UNIV hem SMF hem de MMF LC yama kablolarını destekler.

 

Dokuz yaygın QSFP + modülünün bağlantı kablosu seçimi hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki tabloya bakın:

 

Model Uygulama Kablo Tipi ve Uç Tipi Polarite

40GBASE-SR4
40GBASE-CSR4 40G-40G MTP-12 UPC MMF Dişi Gövde Tip B
40G-4x10G MTP-8 UPC - 8xLC MMF APC Dişi Kablo Demeti Tip B
40GBASE-PLRL4
40GBASE-PLR4 40G-40G MTP-12 APC SMF Dişi Gövde Tipi

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?