Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

Tel:0850 304 93 76

DAC Kablo nedir ? Nasıl Kullanılır ?

DAC Kablo nedir ? Nasıl Kullanılır ?
21-05-2022 tarihinde eklendi.
Doğrudan Takılan Bakır Kablo nedir? What is a DAC Cable ? DAC kabloları twinax bakırdan yapılır ve doğrudan aktif ekipmana elektrik bağlantısı sağlayan modüllerle fabrikada sonlandırılır. Modüller kablodan çıkarılamaz ve bu nedenle tüm DAC kabloları sabit uzunluktadır. Bu, DAC kabloları kullanmanın, fiber kablolar ve optik alıcı-vericiler kombinasyonu kullanmaya kıyasla dezavantajlarından biridir.

Doğrudan Takılan Bakır kablo veya bir DAC kablosu, bir veri ağındaki anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular veya veri depolama aygıtları gibi aktif ekipman içindeki bağlantı noktalarını (veya hat kartlarını) doğrudan bağlayan iki kat bakır bir kablodur.

DAC kabloları, bu bağlantıları yapmanın çok uygun maliyetli, verimli ve kolay bir yolunu sundukları için, yalnızca veri merkezlerinde değil, endüstrinin daha geniş alanlarında da giderek daha popüler hale geliyor. Güncel DAC Kablo Stok ve fiyat bilgisini bu Online Satış Sitesinden inceyelebilir ve hemen satın alabilirsiniz.

Avantajlarını daha iyi anlamak için Direct Attach Copper (DAC) kablolarının ne olduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında daha ayrıntılı konuşalım.


DAC Kablo nedir ?

Doğrudan Takılan Bakır Kablo nedir? What is a DAC Cable ?

DAC kabloları twinax bakırdan yapılır ve doğrudan aktif ekipmana elektrik bağlantısı sağlayan modüllerle fabrikada sonlandırılır. Modüller kablodan çıkarılamaz ve bu nedenle tüm DAC kabloları sabit uzunluktadır. Bu, DAC kabloları kullanmanın, fiber kablolar ve optik alıcı-vericiler kombinasyonu kullanmaya kıyasla dezavantajlarından biridir.

HPE Aruba , Cisco , Mellanox , Juniper , Arista ve diğer Global marka Switch ile uyumlu DAC Kabloları inceleyebilir , satın almak için StorNET Networks firmasına ulaşabilirsiniz.

Farklı yüksek hızlı DAC kabloları vardır; doğrudan ve koparma, pasif ve aktif. Doğrudan bağlanan bir DAC kablosu, bir bağlantı noktasını / hat kartını diğerine bağlayacaktır. Bir koparma DAC kablosu, bir bağlantı noktasının diğer 4 bağlantı noktasına kadar bağlanmasına izin verir. Aktif bir DAC kablosu, sinyalleri güçlendirmek için her iki uçtaki modüllerdeki elektronikleri kullandığından, pasif bir DAC kablosundan biraz daha uzun iletim mesafesi sunacaktır.

DAC Kablo nasıl kullanılır ?

Ne İçin ve Nasıl Kullanılır?

Yukarıda bahsedildiği gibi, DAC kabloları, aktif ekipman arasında portları doğrudan bağlamak için kullanılır; anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular ve depolama. Ana kısıtlamaları iletim mesafesidir. Başlıca faydaları maliyettir, ancak başka faydaları da vardır.

 

İletim Mesafesi

Yalnızca bu bağlantı noktaları arasındaki fiziksel mesafenin küçük olduğu - 15 metreden az olduğu durumlarda kullanılabilirler. Bununla birlikte, bir sinyalin bir DAC kablosuyla iletilebileceği maksimum mesafe, veri hızına bağlı olarak değişir. Veri hızları 10G'den 40G'ye ve ardından 100G'ye yükseldikçe mesafe küçülüyor. Bir 100G DAC yalnızca 5 metreye kadar iletebilir.

Bu mesafe sınırlamaları, DAC kablolarının en yaygın kullanımının, aynı veri rafı içinde bulunan ekipmanı bağlamak olduğu anlamına gelir; örneğin, sunucuları raf üstü anahtarına bağlamak.

 

Maliyetler

Bir DAC kablosu kullanmak her zaman iki optik alıcı-verici ve bir fiber kablo kullanmaktan daha uygun maliyetli olacaktır. Yine maliyet tasarrufu, iletilen veri hızına bağlı olacaktır, ancak bunların 2 veya 3 kat daha ucuz olması olağandışı değildir. Kullanımlarına uzaklıktan izin verildiği durumlarda, büyük miktarlarda DAC kablosu kullanmak önemli bir maliyet tasarrufu sağlayabilir.

HP Dell Supermicro ProCurve Cisco ve diğer Global marka Switch ve Ethernet kartları için StorNET marka DAC Kabloları kullanabilirsiniz. 1 Metre Dac Kablo , 3 Metre Dac Kablo 5 Metre DAC Kablo ve 7-Mt. uzunlukta AOC/DAC Kablo çeşitlerimiz mevcuttur. Online olarak satın almak için LinkREAL.com.tr Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Link https://www.linkreal.com.tr/kategori/dac-kablo

 

 

Güvenilirlik

DAC kabloları son derece güvenilirdir. Doğrudan ekipman bağlantı noktalarına takılan modüller, sağlam bir bağlantı sağlayan fiziksel bir elektrik kontağı oluşturur. Kablolar 26 ila 28 AWG twinax bakırdan yapılmıştır ve bu nedenle fiziksel olarak güçlüdür ve bu nedenle kullanım sırasında hasar görme olasılığı düşüktür. Bu faktörlerin her ikisi de, her türlü uygulamada bağlantıların hızlı, güvenilir ve ekonomik bir şekilde yapılmasının mümkün olduğu anlamına gelir.

En Yaygın DAC Kabloları

10G Ethernet Bağlantılarının Yapılması

Muhtemelen DAC kablolarının en popüler kullanımı, iletim mesafelerinin 1 ila 2 m arasında olduğu aynı veri rafında bulunan ekipmanı bağlamaktır. Yazma sırasında 10G bağlantı noktaları en yaygın olanlardır ve bu, en büyük DAC kablolarının kullanıldığı yerdir. SFP + - SFP + DAC kablosu, her iki ekipman parçasına da doğrudan takılır ve anında 10G Ethernet bağlantısını etkinleştirir.

40G Ethernet Bağlantısı Yapmak

Bir ağdaki 10G bağlantı noktalarının 40G bağlantı noktalarına oranı giderek artan bir hızla azalmaktadır. DAC kabloları bir 40G bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabilir, ancak bir 40G bağlantı noktasını dört adede kadar 10G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için de kullanılabilir. Bu ikinci uygulama için DAC ara kabloları gereklidir. Yine ana kısıtlama, dört SFP + bağlantı noktası arasındaki mesafedir.

 

 

100G Ethernet Bağlantısı Yapmak

DAC kabloları, bir 100G Ethernet bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabilir, ancak aynı şekilde yukarıdaki gibi de kullanılabilir ve bir 100G bağlantı noktasını dört adede kadar 25G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için kullanılabilir. Bu ikinci uygulama için DAC ara kabloları gereklidir. Yine ana kısıtlama, dört SFP + bağlantı noktası arasındaki mesafedir.

 

 

Satıcının Marka Kablolarını veya Uyumlu Kablolarını Kullanma

Her anahtar, yönlendirici, sunucu üreticisi, ekipmanlarını bağlamak için bir dizi DAC kablosu sağlar. Bununla birlikte, DAC kablolarını başka kaynaklardan temin etmek genellikle daha kolay, daha hızlı ve daha ucuzdur.

Güvenilir ve güvenilir bir kaynaktan gelen uyumlu bir kablonun kullanılması, takılı olduğu anahtar / sunucu / yönlendiricinin garantilerini veya performansını etkilemeyecektir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, DAC kablosunun ana ekipmanın kodlamasına uyacak şekilde önceden programlanması gerektiğidir.

Doğrudan Takılan Bakır Kablo serilerimizden herhangi biriyle ilgili biraz daha fazla yardıma ve tavsiyeye ihtiyacınız olursa, lütfen bize bildirmekten çekinmeyin. Aşağıda, başlamanıza yardımcı olacak birkaç bağlantı bulunmaktadır.

 

Aruba, Broadcom, Cumulus, Chelsio, D-LINK, Emulex,F5, Fortigate, Intel,Linkysys, Lenovo,Mikrotik, Netgear, Netapp, QNAP, Supermicro, Synology, Ubiquiti(UBNT) uyumlu DAC Kablo satın almak için

https://www.linkreal.com.tr/kategori/dac-kablo

 

 

Etiketler: dac aoc sfp modül 1g 10g

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?