Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

Tel:0850 304 93 76

SFP + ve SFP28 Transceiver Arasındaki Farkı Anlamak

SFP + ve SFP28 Transceiver Arasındaki Farkı Anlamak
30-01-2021 tarihinde eklendi.

Yeni teknolojilerin ve ekonomik itici güçlerin ortaya çıkmasıyla, birçok şirketin veri merkezi yapısı daha yüksek hızlara, daha yüksek ölçeklenebilirliğe ve daha yüksek performans seviyelerine doğru ilerliyor. Hepimizin bildiği gibi, daha geniş bir teknoloji değişimi daha fazla ağ gerektirir. Bant genişliği. Bu nedenle, giderek daha fazla kuruluş, 10GbE den 25GbE teknolojisine yükseltmeyi benimsiyor. 

Bu makale, 10GbE ve 25 Gigabit Ethernet (25GbE) teknolojilerine kısa bir genel bakış sunarak, SFP + optik modüllere ve içinde kullanılan SFP28 optik modüllere odaklanarak bazı pratik bilgiler sağlar. Bu, Cio, BT ve ağ yöneticilerinin ve yöneticilerinin bu iki optik modül arasındaki farkı anlamasına yardımcı olur.

SFP Transceiver Modüllerimizi inceleyebilirsiniz.

10GbE Temelleri

10 Gigabit Ethernet (10 GbE, 10 GE veya 10 GigE), paketleri Ethernet üzerinden saniyede 10 milyar bit hızında ileten yıkıcı bir telekomünikasyon teknolojisidir. Bu yenilik, yerel alan ağlarındaki (LAN lar) geleneksel ve tanıdık Ethernet erişimini, yüksek hızlı depolama alanı ağları (SAN lar), geniş alan ağları (WAN lar) ve metropolitan alan ağları (MAN lar) dahil olmak üzere daha geniş bir ağ uygulamalarına genişletir. . Verileri ağlar arasındaki omurga bağlantıları üzerinden taşımak için daha verimli ve daha ucuz bir yol sağlar. IEEE 802.3ae standardı, tek modlu bir fiber üzerindeki fiziksel konumlar arasında 100 kilometreye kadar bir mesafeye izin verir. Hem tek modlu hem de çok modlu fiber sistemler 10 GbE uygulamalarıyla kullanılabilir.

10 GbE standardı, mevcut Ethernet protokolleriyle tamamen birlikte çalışabilir. Geleneksel Ethernet ten tam çift yönlü bir protokol olması nedeniyle farklıdır, yani Taşıyıcı Algılama Çoklu Erişim / Çarpışma Algılama (CSMA / CD) protokolü gerektirmez. 

Diğer açılardan, 10 GbE, orijinal Ethernet protokolü ile aynıdır. 
Bu, ağ yöneticileri için önemlidir, çünkü hız gereksinimleri arttıkça, 10 Gb Ethernet, yüksek hızlı, düşük gecikme gereksinimlerini destekleyen uygun maliyetli teknoloji sağlayarak mevcut ağlara kolayca dağıtılabilir.

SFP28 Transceiver nedir?

-  SFP28, Küçük Form Faktörlü Takılabilir 28 in kısaltmasıdır. 
-  IEEE 802.3by spesifikasyonuna (25GBASE-CR) göre 25G performansı için tasarlanmış üçüncü nesil SFP ara bağlantı sistemleridir. 
-  SFP28, SFP+  nın gelişmiş bir sürümüdür ancak 25G sinyal iletimi için tasarlanmıştır. 
-  SFP28, SFP + ile aynı ortak form faktörüne sahiptir, ancak kanal başına 25 Gb/sn elektrik arabirimlerini destekler.

SFP + Transceiver nedir?

-  SFP +, SFP nin gelişmiş bir sürümüdür. SFP + spesifikasyonu, SFF-8431 e dayanmaktadır. 
-  Bugün çoğu uygulamada, SFP + modülleri tipik olarak 8 Gbit / s veya 16 Gbit / s Fiber Kanal, 10 Gigabit Ethernet i destekler. 
-  SFP + modülleri, önceki 10 Gigabit Ethernet XENPAK veya XFP modüllerinden daha küçüktür. 
-  Piyasadaki en popüler 10 Gigabit Ethernet modülüdür.

 

SFP + bağlantı noktalarında SFP28 Transceiverleri kullanabilir miyim?

-  Cevap evet, çünkü SFP28, SFP + bağlantı noktaları ile geriye dönük olarak uyumludur ve tamamen işlevsel olabilir. 

-  SFP + optik modüller ve SFP + kabloları SFP28 bağlantı noktasına takılabilir, ancak 25 Gb/sn veri hızını desteklemez.

 

SFP28 ile SFP + Karşılaştırması, Fark nedir?

-  SFP + ve SFP28 Transceivers aynı pin çıkışlarına sahiptir ve eşleşme uyumludur. Bununla birlikte, SFP + 10 Gb/sn de çalışacak şekilde tasarlanmıştır, 

-  SFP28 ise 25 Gb/sn de çalışacak şekilde tasarlanmıştır. SFP28, SFP + çözümünden daha yüksek bant genişliği, üstün empedans kontrolü ve daha az parazit içerir. 

-  Ayrıca, SFP28 Transceiver ve SFP28 bakır kablo, SFP + sürümüne kıyasla önemli ölçüde daha yüksek bant genişliğine ve daha düşük kayba sahiptir.

 

25GbE SFP Transceiver Temel Avantajları

- 10GbE ye benzer ekonomik avantajlarla 5 kat daha hızlı iş uygulamalarını ve hizmetlerini çalıştırın.
- 10GbE ile geriye dönük uyumlu, geleceğe dönük altyapı, 100GbE ye geçişi daha kolay.
- Açık bir ağ mimarisi kullanarak maliyet ve gelir oluşturmanın ekonomik avantajları.
- 10GbE gibi bir çift kablo üzerinde çalışır, bu nedenle 25GbE ye geçiş için herhangi bir kablolama altyapısı yükseltmesi gerekmez - mevcut 10GbE altyapısıyla tamamen uyumludur.
- Sermaye ve işletme giderlerini azaltın: 25GbE ağları oluşturmak için SFP28 i kullanmak, kuruluşların gerekli anahtar ve kablo sayısını önemli ölçüde azaltmasına ve 10GbE ve 40GbE teknolojilerine kıyasla alan, güç ve soğutma ile ilişkili tesislerin maliyetini düşürmesine olanak tanır.

https://en.wikipedia.org/wiki/Small_form-factor_pluggable_transceiver


Sonuç olarak : 

 Birçok Veri Merkezi BT kuruluşu önümüzdeki yıllarda 10GbE den 25GbE ye veya 40GbE ye geçecek. 25G Ethernet Anahtarı ve SFP28 Transceiver, sorunsuz bir geçiş için kritik öneme sahiptir. 25G SFP28 bağlantı noktaları da 10GbE hızını desteklediğinden, BT organizasyonlarının çoğu mevcut fiber kablolama yükseltmesi için kolay bir karar verecektir. StorNET geniş bir SFP + Transceiver portföyü, 25G SFP28 Transceiver ve 25G SFP DAC, 25G veri merkezi ortamındaki tüm uygulamaları karşılar.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?